Friday, April 28, 2017

Gunes Tekrar Dogdu



Biliyoruz cok zaman oldu ve Yunus’u merak ediyorsunuz. Bizi taniyan, tanimayan bircok kisi Yunus’un hikayesini buradan takip ediyordu, ama yazilar birden kesildi, birden haber alamaz olduk sizden dediler. Haklisiniz... Dediginiz gibi oldu da gercekten! Fakat inanin cok sey degisti ve arada yasadiklarimizi mutlaka sizinle paylasacagiz.


Oncelikle artik Yunus farkli bir ulkede buyuyor. Cok sansliyiz ki, ameliyatimiz harika gecti ve beklenmeyen komplikasyonlara ragmen biz hastaneden tam 1 haftada ciktik. 3 ay takibimiz yogun bir sekilde yapildi. Sebebi de kalbin ve akcigerlerin etrafinda toplanan su miktari oldu. Siviyi atmak icin cok ilac kullandik ama 3 ay sonunda bu ilaclar da kesildi. Su anda Yunus’u disardan goren kimse onun yarim kalpli olduguna inanmiyor. Evet cok da inanilcak gibi degil ama Rabbim onu bize bagisladi ve Yunus bizimle. Yarim kalbiyle bambaska bir ulkede, koskocaman bir macera yasiyor!


Hersey birdenbire oldu zaten ameliyattan sonra ve 3 hafta gibi kisa bir sure icinde kendimizi burda bulduk. Her inisin bir cikisi vardir ya iste biz de dibe battigimiz bir donemde yolun sonundaki isik bize de yandi ve su anda hayatimizin cok guzel bir donemini yasiyoruz 2 oglumuzla.


Yunus ve Bera ile hayat bize gunden gune gulumsuyor ve de bize sunu ogretiyor; Aslinda kucuk mutluluklar dunyanin en buyuk mutluluklarina bedel. Yunus o kucuk bedeniyle dunyaya meydan okumaya devam ettikce, abisi bize gulumsedikce, onlar kenetlendikce, mutlu olmaniz icin cok da birsey yapmaniza gerek kalmiyor. Bize onunla ayrilan sure ne kadar bilemiyoruz ama layigiyla yasamaya calisiyoruz..Yeter ki sukredelim sahip olduklarimiza…


Size de bugun bu yaziyi bu sebeple yaziyoruz iste, derin bir nefes alin ve sukredin. Gercekten de her kapi yuzunuze kapaniyorsa mutlaka bunun da sebebi var ve size bir geri donusu olacak.
 
Bizim her kapi suratimiza kapandi, kimse umut vermedi, defalarca mumkun olmadigi dile getirildi. Yolun sonuna gelinmisken pat diye tekrar gunes dogdu ve ciktik yine aydinliga. Siz de boyle hissediyorsaniz kendinizi, elinizi acip var gucunuzle dua edin. Kime, neye inanirsaniz inanin, bir cikis yolu mutlaka var ve de herseyin de bir sebebi var.


Bosuna dememisler ‘her gecenin bir sabahi vardir’ diye.


Dubai’nin gunesi gibi icinizi isitan aydinlik sabahlariniz olmasi dilegiyle…

Sevgiyle Kalin!


Yunus'un Annesi

Tuesday, May 17, 2016

Yunus ve Zeynep

Yunus'la Zeynep'in yollari kesisti...

Hayatta hicbir sey tesaduf degildir! 
Bunu bir kez daha ailecek anladik. Yunus'un dogumundan beri yasadigimiz olaylar bize her adimda bunu isaret etti.

Evimiz satildi, bugun tapu islemleri de gerceklesti. Ama asil size anlatmak istedigim mevzu bu degil. Evimizi 5 yasindaki minik Zeynep'e sattik. 
Evet, Zeynep 5 yasinda ama belki bir omure bile fazla gelecek seyler yasamis. 2012 yazinda, Datca yolunda gecirdikleri trafik kazasindan tam 26 saat sonra, kaza yerine 50 metre uzaklikta bir cukurda bulunmus. Kendi cabasiyle gitmis oraya Zeynep, hem de sadece 13 aylikken. Ucurumdan yuvarlandiktan sonra bu kucuk cukura siginmis ve anne babasini beklemis. Tam 26 saat sonra kurtarilmis Zeynep ancak anne ve babasi 70 metre yuvarlanan aracta hayatlarini kaybetmis.

Ailesini kaybeden Zeynebi, Dedesi, Babaannesi ve TSK sahiplenmis.

Anneannesi ve babaanesine teslim edilmis, velayetini de Babaannesi almis. O gunden beri de Zeynep icin cirpinip durmuslar. Ileride ona guzel bir yatirim olsun diye de bizim evimizi aldilar. Artik bizim evimiz Zeynep'in evi. 

Oyle sevindik ki Zeynebi tanidigimiza cunku ailesi ile de dost olduk. Yollarimiz oyle bir noktada kesisti ki, Zeynep adeta bizim oglumuzu hayat verdi...

Bugun tapu dairesinde de bu islemler gerceklestirirken babaannesi Aysel Hanim ile hem aglastik hem gulustuk. Nasil da guclu durmayi basarmis torunu icin. Zeynep'e hem annelik yapiyor hem de onun ileride rahat bir yasam surebilmesi icin cirpiniyor.

Kendisine ameliyatimizin one alindigini ve Yunusun morarip bayilmalarinin basladigini soyledigimde de bana sadece sunlari soyledi: "Rabbim verir, Rabbim alir, benim cocugumu aldi ama bana piril piril bir evlat verdi, sen de uzulme ve Rabbine sigin". Rabbime siginmadan bugunlerin gecmesi mumkun degil zaten arkadaslar. Oyle yaklasiyor ki Yunus olume... Kucagimda morarip bayildiginda bedeni cansizlasip yigiliyor. Olume hic bu kadar yakin olmamistim diyorum kendime...

31 Mayis icin planlanan ameliytimizin da one alinmasiyla hersey biraz ustuste geldi. Ama bunu da basaracagiz, inaniyorum. Zeynep'i cukurdan 26 saat sonra sag cikaran Allah'im Yunus'uma da ayni kaderi nasip etsin.

Sana burdan tesekkur ediyoruz Zeynep...Yunus'un da ikinci bir sansi var hayatta senin gibi.

Sizler de lutfen unutmayin lutfen; bu hayatta hic birsey tesadufi degil... 

Yunus'un Annesi

Zeynep ile ilgili haberler;



Sunday, March 27, 2016

Afksendiyos Kalangos

Umut doluyuz..

Sevgili dostlarimiz ve takipcilerimiz,

Bilmenizi istiyoruz! Cok ama cok umutluyuz! Yunus hala bizimle ve de yakininda dunyanin en iyi kalp cerrahina onu emanet edecegiz. 

Daha once gittigimiz hastanemizi radikal bir kararla biraktik ve de rotamizi Istanbul'a cevirdik! Gecen hafta da ailece kalktik Istanbul'a ufak bir seyahat gerceklestirdik!

Yeni doktorumuz Afksendiyos Kalangos. Ordinaryus Prof. Dr. Kalangos Hoca'miz ameliyatimizi yakinda yapacak. Once detayli bir kalp haritasi icin Nisan ayinda Atina'ya gidecegiz ve Mayis ayinda Yunus'u Istanbul Florance Nightingale'de, Hocamizin sihirli ellerine emanet edecegiz. Once Allah'a emanet kucuk Yunus sonra da ona...

Simdi bize soruyor arkadaslar; 'Neden ona gidiyorsunuz, neden kendinizi bu kadar maddi anlamda zorluyorsunuz, devletimizin herseyi karsiladigi hastanelerde neden yaptirmiyorsunuz?' diye. Emin olun siz de cocugunuz icin en iyisini isterdiniz. Bu kadar hayati bir ameliyatin en iyi sekilde yapilmasini isterdiniz. Iste bu sebepten..

Sahip oldugumuz maddi varliklarin satilmasi hic onemli degil, para bir var bir yok ancak saglik herseyden onemli. Onemli olan Yunus'umuz bir an once sagligina kavusmasi...

Kalangos Hocamiz ile ilgili daha sonra uzun ve detayli bir yazi yazacagiz. Simdilik bu kadar.
 
Yunus'un Annesi ve Babasi

Saturday, February 13, 2016

Kalp Annelerine Sesleniyorum

Bu hafta sizin de haftaniz! Konjenital Kalp Hastaliklari Farkindalik Haftasi sizin icin de onemli cunku tum kalp kahramanlarinin arkasinda aslinda sizler varsiniz! Mucadelenizi tum dunyaya haykirmalisiniz!

Kalp anneleri, sizler yeryuzu meleklerisiniz. Cocugunuz hastayken, olumle burun burunayken hep yaninda oldunuz. Gozunuze uyku girmedi cunku belki de yarinin olmayacagi bir gunde bekliyordunuz...

Kalp anneleri, sizler bilinclisiniz cunku bu tibbi jargonun icinde en az doktorunuz kadar ve gucunuz yettigince cocugunuzun hastaligini ogrendiniz. Yabanci kaynaklardan arastirdiniz ve doktorlarin kapisinin onunde bu terimleri kullanarak sorularinizi sordunuz. Bazen onlarla tartistiniz.

Kalp anneleri, sizler surekli mucadele ettiniz ve yilmadiniz. En iyi hastane, doktor, yogun bakimlari arastirdiniz. En iyisini buldunuz ve her turlu maddi sikintiya gogus gerdiniz!

Kalp anneleri sizler umut isigi oldunuz cunku en kotu gunde bile umudunuzu kaybetmediniz. Cocugunuza sahip cikacak hastane olmadiginda bile yine de yola devam ettiniz ve sonunda aradiginizi buldunuz.

Kalp anneleri sizler mukemmelsiniz cunku cocugunuzun evdeki doktoru siz oldunuz. Ilaclarini her daim verip hicbir ayrintiyi kacirmadiniz! En ufak bir morarmasinda onun hayat mucadelesine destek oldunuz.

Kalp anneleri, sizler hep savastiniz. Gercekle savastiniz, sizi anlamayanlarla savastiniz, yorgunlukla savastiniz, gelecekle savastiniz, ama hicbir zaman sikayet etmediniz.

Kalp anneleri, aslinda sizler de en az cocuklariniz kadar birer mucizesiniz cunku siz bu yolu herseye ragmen sectiniz ve insanoglunun en buyuk korkusuyla yuzlestiniz.

Kalp anneleri, bu hafta sizin de haftaniz, cunku sizler olmasaydiniz kimsecikler kalp kahramanlarimizi tanimazdi..

Iyi ki varsiniz!!!

Yunus'un Annesi

Thursday, February 11, 2016

Adini Yunus Koyduk

Yunus tam bes aylikti bu isme karar verdigimizde. 
Cinsiyetini ogreneli tam da 1 ay olmustu. Ayaz ailesine bir oglan daha katilacakti ve isim arama calismalarina basladimistik. 

Once Emir dedik ama ailede cok vardi. Sonra Emre de guzel diye dusunduk hatta bir ara ben Inan ismine taktim. 

Sonra bir sabah uyandim ve ismi Yunus olsun dedim. Neden bilmiyorum ama birden isiniverdim bu isme. Icim sicacik oldu, sanki Yunus ismi onunla butunlesti.

Sonra da Hz. Yunus'un hikayesini bastan sona okudum. Baligin karninda Allah'a her gun dua etmis ve herseye ragmen yasamisti. Baligin karnindan cikinca da yaban kecisinin sutunu icerek yasama dort elle sarilmisti...

Ne de guzel dedim icimden, yine dusundum cok uydu ogluma bu isim diye. Oglum onun gibi guclu olacak diye..

Ama nerden bilecektim ki? Benim minigim hastaymis ve karnimda, kucucuk bedeniyle, Yunus Peygamber gibi tum zorluklara gogus geriyormus...

Sonradan anladim icimin neden bu kadar isindigini. Meger ben hissetmisim.. Bir yerde okumustum annelerin boyle seyleri hissedebilecegini. Zaten 16 haftalikken  kalp atislarinda bir farklilik oldugunu duyup, doktora bunu soran ben degil miydim?

Demek ki hissetmistim, dogruydu.

Oglumun kalp hastasi oldugunu ogrenince ismi daha bir anlamli geldi bana. Neden Yunus dediklerinde gogsumu gere gere her yerde anlattim. Bu onun mucadelesi olacak ve ismi gibi yasayacak dedim!
Hep oyle niyet ve dua ettim. Yunus Peygamber nasil baligin karninda yasadi, olmedi ve cikinca da yasamaya devam ettiyse benim de minigim oyle yasasin dedim. Yunus Emre gibi diyar diyar gezip hikayeler anlatsin istedim. Allah'tan sadece bunu istedim.

Hatta esimin arkadasi Emre, ona Umut ismini cok yakistirmisti. Tesekkur ederiz Emre. O gercekten bizim umudumuz oldu, gelecegimiz oldu, mucadelemiz oldu cunku biz onun adini Yunus koyduk...

Adinla yasa oglum, bizimle yasa, saglikla yasa...

Yunus'un Annesi